Registratie SKJ: 160013491, SHO-registratienummer: 156061-152909, Aangesloten bij de ABcV, onder nummer: 116519 registertherapeut RBCZ

Wat is hoogbegaafdheid?

Over hoogbegaafdheid valt heel veel te vertellen. Deze term horen we de laatste jaren dan ook steeds vaker. Ben je gewoon heel slim? En is dat dan heel handig? Kan je dan veel makkelijker meekomen op school?
Over hoogbegaafdheid bestaat nog veel onbegrip. Niet met alle hoogbegaafde mensen gaat het per definitie goed. Velen van hen hebben problemen op sociaal maar ook op geestelijk gebied. Vaak begint het met “ je niet goed in je vel voelen”, maar daar geen goede verklaring voor hebben. Het is echt niet altijd makkelijk om met je “ hoogbegaafdheid” om te gaan. Hoogbegaafden gaan makkelijk onderpresteren en hebben vaker depressieve klachten die ook weer tot lichamelijke klachten kunnen leiden.
Het is goed om deze klachten vroegtijdig te onderkennen en te zoeken naar begeleiding. Zodra een hoogbegaafd kind inzicht krijgt in de processen die bij hem spelen en ook zijn omgeving goed geïnformeerd wordt, kunnen ook deze kinderen uitgroeien tot gelukkige volwassenen.

Villa Kakelbont begeleidt hoogbegaafde kinderen/jongeren én hun ouders.

Kenmerken van hoogbegaafdheid

Lees hier meer over de kenmerken van hoogbegaafdheid.

Direct een afspraak maken?

Of liever eerst meer informatie over hoogbegaafdheid en onze manier van begeleiden?

Share This
Call Now Button