Registratie SKJ: 160013491, SHO-registratienummer: 156061-152909, Aangesloten bij de ABcV, onder nummer: 116519 registertherapeut RBCZ

Dyslexie

 

Door mijn jarenlange ervaring in het onderwijs, heb ik veel kennis opgedaan met dyslexie.

Het valt mij op dat tegenwoordig bij veel kinderen met leesproblemen of een leesachterstand, gedacht wordt aan dyslexie.

Volgens wetenschappers heeft 5 tot 7 procent van de bevolking dyslexie. Makkelijker gezegd 5 op de 100 mensen/kinderen. Als we deze gegevens in ons achterhoofd houden, is het goed om te onderzoeken of het leesprobleem ook een andere oorzaak kan hebben.

Te denken valt aan spanning of faalangst. Ook beperkende gedachten (ik kan het niet, het lukt me nooit, het is lastig), kunnen het leesproces vertragen. Soms verloopt de visuele verwerking niet goed, waardoor geen interne consistente woordpresentatie kan worden opgebouwd. Een kind wat te maken heeft met echtscheiding, of andere problemen in de thuissituatie, kan ook tijdelijk minder goed presteren op school.

Villa Kakelbont onderzoekt samen met uw kind waar het probleem vandaan komt. Door te bouwen aan zelfvertrouwen en het kind te leren zich te ontspannen, lukt het soms al vrij snel de leesachterstand weer vlot te trekken en zelfs plezier in het lezen te krijgen.

Villa kakelbont doet zelf geen dyslexie-onderzoek maar werkt wel nauw samen met mensen die hierin gespecialiseerd zijn. Als u dat wenst dan kan ik u naar hen doorverwijzen.

dyslexie
Share This
Call Now Button