AGB-code Zorgverlener onder nummer: 90-039917 Aangesloten bij de ABcV, onder nummer: 116519 registertherapeut BNG©

Recensies

In de recensies hiernaast leest u de ervaringen van ouders wiens kinderen bij Villa Kakelbont Amerongen in therapie waren. Het zou fijn zijn als ook u uw ervaringen met de therapie  wilt delen met anderen. Daarmee helpt u andere ouders. Dit mag uiteraard ook anoniem.

Zowel ouders als kinderen kunnen hier een reactie achterlaten.

 

 

Laat een recensie achter!

recensies villa kakelbont amerongen

Lizzy(5) is in therapie gegaan omdat zei een erg onzekere kleuter was, met name op school uitte zich dit.
Lizzy was erg terughoudend maakte weinig tot geen contact met de juf of andere kinderen, ze klaagde veel over spanningshoofdpijn en uitte haar emoties niet.
We merkte dat ze niet lekker in haar vel zat, als ouders hadden we het gevoel dat we hier wat mee moesten doen.
Ik ben toen op een fijn intake gesprek geweest bij Jacqueline, en hebben een behandelplan opgesteld.
Jacqueline is vol aandacht,betrokken en enthousiast.
Zij wist meteen een vertrouwde sfeer te creëren,en niks is te gek voor haar er werden zelfs op een middag koekjes gebakken.
Lizzy gaat altijd met veel plezier zoals ze zelf altijd zegt naar JUF Jacqueline.
Wij zijn er versteld van dat er in een korte tijd veel verandering bereikt kan worden.
Als ouders kregen we ook tips hoe we het beste in bepaalde situatie’s konden omgaan met Lizzy dit was erg prettig.
Lizzy is enorm gegroeid in haar zelfvertrouwen, hier zijn wij erg dankbaar voor.

Groetjes Janieke.

Na lange tijd therapie bij diverse kindertherapeuten gehad te hebben, bleven er toch zorgen over mijn 9-jarige zoon. Hij bleef het lastig vinden om zijn emoties te uiten, vond contacten leggen moeilijk en hij had heel erg weinig zelfvertrouwen. Bovendien liepen zijn vader en ik, als gescheiden ouders toch ook tegen bepaalde dingen aan. Onze zoon had bovendien de diagnose gekregen op 7-jarige leeftijd dat hij een ASS heeft. Ik besloot te gaan zoeken voor hulp op internet en kwam bij Villa Kakelbont uit.

We zijn inmiddels bijna een jaar verder. Ik ben erg tevreden en blij dat ik voor Villa kakelbont gekozen heb. Spelenderwijs weet Jacqueline tot mijn zoon door te dringen en hem te helpen en te sturen. Ik heb het idee dat mijn zoon Jacqueline ziet als een soort vertrouwenspersoon. Hij kan volledig zichzelf zijn en even zijn verhaal kwijt. Hij is ook weerbaarder geworden, hij komt veel beter voor zichzelf op. Ik vind echt dat mijn zoon veel meer zelfvertrouwen heeft. Ik vind het ook heel fijn dat er vanuit de mogelijkheden/sterke punten van een kind wordt gedacht en niet vanuit eventuele beperkingen. Hij mag zijn wie hij is!

Zijn vader en ik hebben een aantal oudergesprekken gehad. Dit was ook erg fijn, zodat je weer als ouders op een lijn zit.

Ik, als ouder, vind Jacqueline een erg open, flexibel persoon. Mochten er ‘acute problemen’ zijn, dan wordt er direct mee aan de slag gegaan. Bijvoorbeeld: problemen op school, ziekten van familieleden e.d.

Wij zijn zeer tevreden!

Alweer een jaar geleden ging onze dochter naar Jacqueline

Ze had last van een enorme angst voor honden, een keer of 5 is ze bij Jacqueline op bezoek geweest.

Stapje voor stapje werd ze zelfverzekerder, en verdween de angst

Elke dag als we naar school lopen of een boodschap gaan doen genieten we van het overwinnen van deze angst!

Dank je wel.

Wij zijn erg blij met Jacqueline! Ze brengt rust bij mijn dochter en ook een stukje vermogen tot relativeren. Dat wat bij ons als ouders net even niet lukte. Daardoor is onze relatie met Janna ‘makkelijker’. Tussen neus en lippen heeft ze ook ons ‘opgevoed’ hoe wij vervelende situatie kunnen vermijden en dat brengt ook rust! Veel rust! Het zal een pittig meisje blijven en dat mag! De veranderingen die we zien gebeuren maken dat het pittige meisje de toekomst in kan!

Erika van Prattenburg

Onze zoon ging naar Villa Kakelbont toen hij 4 jaar oud was en nog niet zindelijk voor ontlasting. Hij noemde haar ‘de lieve dokter’. Inmiddels zijn we paar jaar verder en hebben we steeds tussendoor wat afspraken gehad, omdat hij last had van o.a. perfectionistme, angsten. Afgelopen jaar hebben we hem op advies van Jacqueline laten testen. Hij blijkt hoogdbegaafd te zijn, maar wel met de enigszins autistische kenmerken die daarbij horen. Sociaal-emotioneel lage score. Dat pakt ‘de lieve dokter’ nu erg goed op. Onze zoon gaat graag naar haar toe. Wij zijn erg tevreden en kunnen haar van harte aanbevelen.

Onze zoon ( toen 7 jaar) komt sinds juni 2014 bij Jacqueline. Wij hebben hulp gezocht omdat het duidelijk was dat hij niet lekker in zijn vel zat en er met ons maar moeilijk over kon praten wat er was. Hij was boos, verdrietig, stil, dwars! Gelukkig was er gelijk een klik tussen hem en Jacqueline. Bij de tweede sessie gaf hij al aan dat hij niet langer als jongen door het leven wilde, maar zich  gelukkiger en completer als meisje voelde. Deze eigenschap noemt men Genderdysforie. Met hulp van Jacqueline zijn wij hier een weg in gaan zoeken, hoe wij hiermee verder moesten om onze dochter gelukkig te laten zijn. Nu bijna twee jaar later, gaat Esmee sinds een jaar als een vrolijk, gelukkig meisje door het leven. Ze loopt nog steeds tegen dingen aan, en daarvoor vindt ze nog steeds veel steun bij Jacqueline. Wij als ouders zijn zeer blij dat ook wij steun bij Jacqueline vinden. Zoals Esmee zegt: mede dankzij Jacqueline mag ik nu zijn wie ik ben. Wij staan daar volledig achter, bij Jacqueline vind je geen vooroordelen, maar een fijne vrouw die er voor honderd procent voor het kind is, zodat welk kind dan ook, gelukkig kan zijn.

Esmee, Henk en Riena Kok

Onze zoon gaat heel graag naar juf Jaqueline toe. Dit is een feest voor hem. Wij hebben alle vertrouwen in haar manier van werken met Jort. Ze geeft ons, als ouders, handvaten die wij thuis in de praktijk kunnen brengen. Fijn om te weten dat je kind het goed heeft bij haar!

Fam.Mulder

Wij zijn erg tevreden over Jacqueline als kindertherapeut. Onze kinderen zijn elke keer met plezier gegaan en komen er sterker vandaan. Jacqueline heeft een goede en plezierige omgang met de kinderen en weet de kinderen in hun kracht te zetten.

Jacqueline heeft mijn zoon erg geholpen. Hij heeft het nog steeds over haar. Hij ging er altijd met plezier heen en gebruikt af en toe nog de handvaten die ze hem heeft geleerd als hij even last heeft van zijn concentratie. En wij gebruiken ze ook. We zouden zo weer naar haar toe gaan als er iets aan de hand is. Ze heeft een goede en rustgevende manier in het benaderen en omgaan met kinderen.

Jacqueline heeft onze dochter en daarmee ook ons ouders heel erg fijn geholpen afgelopen periode. Met haar expertise en rust weet Jacqueline een omgeving te creëren waarin kind en ouder elkaar beter leren begrijpen. Met de geboden handvatten zorgt Jacqueline voor een

goede relatie tussen ouder en kind voor lange termijn. Dankzij Jacqueline weet onze dochter inmiddels het beste uit zichzelf naar boven te halen.

Onze zoon is bijna een jaar lang wekelijks naar Jacqueline gegaan. Hij ging altijd graag naar haar toe.

Het is voor een kind belangrijk om te merken dat er behalve je ouders, liefdevolle en kundige mensen zijn die je kunnen helpen als je vast loopt.

De training van Jacqueline heeft zeker zin gehad, ik kan haar van harte aanbevelen.

Binnen een aantal sessies wist Jacqueline al veel te bereiken met onze zoon. Dat merken we in de thuis situatie maar ook de juf is enthousiast.

Hij gaat graag naar Jacqueline toe en komt er blij weer vandaan. En dit is zeker niet vanzelfsprekend aangezien hij niet graag ergens alleen heen gaat in het begin. We zijn blij met deze ervaring.

Ik kwam bij Jacqueline omdat ik met mij zelf in de knoop zat. Ik vond het erg fijn om mijn verhaal kwijt te kunnen bij haar. IK voelde me erg op mij gemak. ik had het gevoel dat iemand echt naar me luister zonder gelijk allemaal oordelen en allemaal meningen te krijgen. Bij Jacqueline was dat allemaal niet zo. Ze liet me in zien hoe het ook anders kan. ik ben Jacqueline erg dankbaar dat Jacqueline mij zo goed heeft geholpen.

Michelle

Beste,Jacqueline

 

Ik ben erg blij met je betrokkenheid met Gert-jan. We zien dat hij zich erg goed bloot geeft bij jou en dat vind ik bijzonder. Hij kan met jou echt alles bespreken zonder dat hij het gevoel heeft een keuze te moeten maken tussen pappa en mamma, en dat vind ik erg fijn. Zo kunnen we ons beter in hem verplaatsen, en hem helpen waar nodig. Hij heeft een hoop aan zijn hoofd door op te groeien in 2 samen gestelde gezinnen, maar kan daar steeds beter mee omgaan,en dat doet mij goed.

Beste Jacqueline,

 

En dan is er zomaar weer een half jaar voorbij. Rick heeft het ontzettend naar zijn zin op de school in Veenendaal. Hij is echt gegroeid; ook sociaal/emotioneel.

Ik wilde het even aankijken hoe het zou gaan; en het gaat dus gelukkig goed. Ik ga er op dit moment van uit dat hij (voorlopig) geen gesprekken meer nodig heeft. Mocht hij komende tijd toch nog ergens vast mee komen te zitten, dan hoop ik dat ik bij jou weer een afspraak kan maken. Je blijft de ‘lieve dokter’ 🙂

Dank voor alles wat je voor hem en ons hebt gedaan.

 

 

Share This