Registratie SKJ: 160013491, SHO-registratienummer: 156061-152909, Aangesloten bij de ABcV, onder nummer: 116519 registertherapeut RBCZ

Recensies

In de recensies hiernaast leest u de ervaringen van ouders wiens kinderen bij Villa Kakelbont Amerongen in therapie waren. Het zou fijn zijn als ook u uw ervaringen met de therapie  wilt delen met anderen. Daarmee helpt u andere ouders. Dit mag uiteraard ook anoniem.

Zowel ouders als kinderen kunnen hier een reactie achterlaten.

 

 

Laat een recensie achter!

recensies villa kakelbont amerongen

Dankjewel lieve Jacqueline voor de afgelopen 3 jaar! Toen ik 9 was had ik het moeilijk en mocht ik naar jou toe. Ik kon met jou over alles praten, moeilijke dingen maar ook leuke dingen! Maar we hebben niet alleen gepraat. We gingen ook spelletjes doen, uitlegfilmpjes kijken, uit kinderboekjes werken zodat ik mijzelf beter begreep. Ook vond ik het heel leuk dat we wel eens lekker naar het bos gingen met de hond of naar de kinderboerderij. Je bent ook in mijn klas komen kijken en heb je met mijn juffen gepraat zodat zij mij ook beter begrepen en mij konden helpen. Mijn moeder vond het erg fijn om van je te horen hoe het met mij ging en wat ik erbij had geleerd. Mijn moeder kreeg ook hele handige tips voor thuis mee zodat het thuis ook steeds beter met mij ging. Nu gaat het veel beter met mij omdat mijn juffen en mijn moeder goed weten hoe ze mij kunnen helpen. Ook weet ik nu waarom ik het zo moeilijk had en hoe ik mijzelf nu kan helpen. Heel erg bedankt Jacqueline! Ik hoop dat je nog veel andere kinderen kan helpen zoals je mij hebt geholpen. xxx

Op zoek naar directe, laagdrempelige en prettige hulp voor mijn nog jonge zoon, kwamen we bij jou terecht. Van een moeilijke stap naar hulp zoeken werd het al snel een leuke wekelijkse uitje waar mijn zoon altijd weer vrolijk en dankbaar van terugkwam. Hij begon je zelfs spontaan te bedanken. Wat was dat een verandering van een gefrustreerde jongen die zich moeilijk kon uiten naar een ontspannen en vrolijke jongen die het contact nu opzoekt. Dankjewel Jacqueline voor deze waardevolle verandering! Een heel dankbare moeder ūüôā

Hoi,

Het gaat goed met Thijs. Hij zit lekker in zijn vel en we merken dat hij steeds makkelijker dingen gaat proberen. We hebben wat soorten sapjes geprobeerd. Hij drinkt dan gewoon een klein glaasje leeg.

We zouden kibbeling proberen. Na een paar keer een hapje, vroeg hij laatst toen ik kibbeling had gehaald of hij ook mocht en deed zo een heel stuk in zijn mond en at het op.

We hadden een emmer aardbeien kwark gekocht en hij ging het zonder mopperen proberen en at gelijk 2 happen op.

Hij had voor kerst bij de plusklas muffins gebakken en hij vond die lekker. Dus had ik een muffin met chocola gekocht. Hij had de onderkant opgegeten, maar vond de stukjes chocolade niet zo lekker. Toen hebben we ook nog een keer marmercake geprobeerd, maar hij vond de chocolade te sterk. Maar hij probeert het zonder te mopperen. Dus dat is een mooie vooruitgang.

Er zijn ook heus nog wel momenten waarop het niet zo makkelijk gaat, maar er zit echt vooruitgang in.

We gaan dus lekker door ūüėÄ

 

Ik wil je bedanken voor al je tips en adviezen. We hebben er echt van geleerd en we hebben stapjes vooruit gezet. En dat was waarvoor we kwamen.

Onze dochter Tess loopt al een aantal jaren bij Jacqueline.
Iedere week kijkt ze er weer enorm naar uit, het is haar moment dat ze even van zich af kan praten, en leert om met haar emoties om te gaan.
Ze heeft al zoveel geleerd en is enorm gegroeid hoe de dingen aan te pakken wat ze moeilijk vind, of wat niet te veranderen is om dat een plekje te geven.

Ook ik als moeder vind het het heel fijn om inzichten en tips te krijgen van Jacqueline.
Ik wil je bedanken voor alles wat je voor Tess en mij doet.
Alle vertrouwen dat we terzijner tijd zelf goed verder kunnen met alle tips die je ons gegeven hebt.

 

Mijn dochter kwam voor het eerst bij Jacqueline toen ze 8 was. Jacqueline heeft haar toen enorm geholpen. En ons ook als ouders! Een kind van 8 heeft begeleiding nodig, die kan t zeker nog niet alleen. Nu is mijn dochter 17 en liep ze een poosje geleden wederom tegen wat dingen aan. Zelf kwam ze op het idee om weer naar Jacqueline te gaan. We wisten niet of dat kon of dat alleen jongere kinderen behandeld konden worden. Tot mijn dochters grote blijdschap was dat niet zo en mocht ze (via cjg) weer naar Villa Kakelbont toe. Ook als moeder word ik serieus genomen, kring ik tips en hoor ik dat ik het ook goed doe en dat is fijn want ook moeders zijn onzeker. Mij dochter heeft veel steun aan Jacqueline, haar open benadering, nuchtere maar ook liefdevolle aandacht en begrip voor hetgeen mijn dochter ervaart zorgt ervoor dat mijn  dichter langzaam maar zeker weer steviger in haar Dr. Martens staat. En dat is voor deze moeder weer een enorm dankbaar gevoel!

De gesprekken met Jacqueline vond heb ik veel aan gehad, het gaf mij de gelegenheid mijn gedachten en gevoelens te onderzoeken. ook heb ik geleerd om kalmer te worden onder stress van het dagelijks leven.
Het is enorm fijn om iemand te hebben die naar je luistert zonder oordelen, en nieuwe inzichten kan brengen

Onze dochter Fien heeft zoveel geleerd van Jacqueline over het omgaan met zichzelf, haar omgeving en met frustraties. Ze heeft zichzelf leren kennen (haar eigen woorden) en vond het heel leuk om samen spelletjes te doen en ondertussen van zich af te kletsen. Wij zijn als ouders heel blij met de hulp die Jacqueline aan onze dochter en aan ons geboden heeft!

Ik heb een half jaar wekelijks gesprekken gehad met Jacqueline. Ze heeft me inzichten en tips gegeven, daardoor kan ik makkelijker met problemen omgaan en ben ik een opgewekter persoon. Jacqueline heeft brede interesses. Ik kon over veel verschillende onderwerpen met haar praten. Ze heeft me zelfs geholpen met Frans! Superfijn!

Onze zoon loopt nu een half jaar bij Jacqueline. Hij kijkt er elke week naar uit om weer te mogen gaan. Een plek waar hij alles kan delen en alles er mag zijn.
Samen met Jacqueline leert hij zijn emoties te herkennen en deze in moeilijke situaties te reguleren. Hoe is het om iets moeilijk te vinden, hoe laat je zien of merken dat je het lastig vindt en wat ga je doen om een stap verder te komen?
Zij geeft ons inzichten in wat hij lastig vindt en wat wij als ouders, maar ook school, hierin kunnen doen en hem hierin zo goed mogelijk te begeleiden.
Oftewel: Villa Kakelbont is een warme plek waar kinderen écht gezien en gehoord worden.

Mijn 13-jarige dochter gaat wekelijks in gesprek met Jacqueline. Ze heeft een aantal zaken in haar leven mee gemaakt waarover zij leert praten. Ook de (beginnende) pubertijd speelt een rol; het maken van keuzes, naar de middelbare school, ¬†gedrag en dat van anderen interpreteren en ermee omgaan, geen contact met biologische vader en de verwerking daarvan…
Ze gaat met plezier naar Jacqueline en we zien haar wekelijks meer zelfvertrouwen krijgen! Door begrip, uitleg en ook humor en een spelletje praten zij over de zaken die er spelen en waar ze mee zit. Er is ruimte voor emotie, wat er bij Jacqueline allemaal mag zijn. Naast een goede afstemming met mij als moeder en de school, ben ik (ook) supertrots op Jacqueline als persoon en wat zij heeft opgebouwd! Mijn dochter en ik zijn heel blij met jou!! Je eerlijkheid, openheid en duidelijke manier van werken zijn echt heel prettig.

Wat gaat het al goed met ons kind. Ze gaat met heel veel plezier naar kakelbont en we zien de sprongen die ze daar maakt. En niet alleen zij. Ook wij als ouders krijgen veel meer inzicht.

Wij zijn erg blij met alle hulp en gesprekken die wij met jou hebben gehad.  Onze zoon is hierdoor gegroeid en heeft beter leren omgaan met bepaalde moeilijke situaties.

Het contact was altijd goed en je bent duidelijk in wat kan en wat niet.

Onze zoon ging graag naar je toe.

We willen je dan ook bedanken voor alle hulp en tips in het afgelopen jaar en hebben er vertrouwen in hier nu zelf mee verder aan de slag te kunnen.

Heel erg bedankt!

Beste Jacqueline,

Ik ben super blij, want ik heb gemerkt dat douaa vooruit is gegaan. Ze begint nu ook sorry te zeggen. Ze schreeuwt nu ook veel minder. Nogmaals ik ben echt blij.

Met vriendelijke groet,
Saida

Kyran heeft ADHD en NLD. Onder andere school is daardoor erg lastig voor hem. Hij is snel overprikkeld en heeft veel duidelijkheid en voorspelbaarheid nodig. Ook thuis is dat nodig, medicatie helpt daar bij voor een deel. Jacqueline is voor Kyran (en voor ons) een grote hulp. Hij stelt zich open bij haar waar dat anders lastig is. Hij voelt zich op zijn gemak en gaat graag naar haar toe. Ook bij de begeleiding op school is zij nauw betrokken. Zij kan als geen ander inzichten geven waar in het reguliere onderwijs verbetering kan worden behaald voor kinderen die het niet makkelijk hebben. Ook begeleidt ze de route naar eventueel speciaal onderwijs in ons geval. Wij als ouders kunnen altijd bij haar terecht als wij het even niet meer weten. Ze kan dan heel goed orde scheppen in de chaos, de  rust weer terug brengen en weer duidelijk krijgen wat er moet gebeuren.
Wij zijn heel blij met Jaqueline!

We hebben een gezin met 3 kinderen van 12, 11 en 9. Bij de oudste is 3 jaar geleden een dysthyme stoornis gediagnostiseerd. Hierdoor zijn we met haar bij verschillende hulpverleners geweest om haar vanuit een diep dal weer boven op de berg te krijgen. Met de middelste hebben we een aantal in het ziekenhuis gelopen vanwege blaasproblemen. Door de zorg van die 2 ‚Äúvergaten‚ÄĚ we de jongste weleens. Ook omdat deze ogenschijnlijk overal lekker doorheen liep. Die trok haar eigen plan. Maar uit voorzorg en haar haar plek binnen het gezin ‚Äúzichtbaar‚ÄĚ te maken hebben we haar aangemeld bij Villa Kakelbont. Het eerste gesprek wat ik met Jacqueline had voelde heel goed en had ik het gelijk het gevoel dat ze met de jongste wel wat kon bereiken. Na een paar gesprekken kreeg ik de indruk dat Jacqueline heel goed wist wat zich afspeelde in ons gezin en hoe ze de jongste moest helpen om haar plekje binnen het gezin te ‚Äúheroveren‚ÄĚ. Inmiddels zijn we een half jaar verder en lukt het onze jongste om op haar eigen wijze, maar duidelijke, goede manier haar stem te laten gelden. Na een paar maanden zonder hulp voor onze oudste (ze is nog niet aan de top, maar hebben al heel wat bereikt), hebben we in augustus besloten om ook die naar Jacqueline te laten gaan. Jacqueline wil het beste voor de kinderen en ons als ouders. Ze denkt mee over allerlei zaken en zoekt waar mogelijk mee naar oplossingen. Wij zijn heel blij dat Jacqueline er voor het hele gezin wil zijn, we voelen ons bij haar gehoord en begrepen.

 

 

Onze dochter heeft nu  een half jaar spel therapie van Jacqueline, Ze heeft in dat half jaar een grote groei doorgemaakt. Ze heeft niet alleen oog voor onze dochter maar neemt ons als ouders mee in het  hele proces. Ze heeft snel zicht op het karakter van onze dochter. Ze geeft niet op maar benaderd onze dochter op verschillende manieren om zo stap voor stap verder te komen. Ze luistert goed, ze observeert goed en neemt alle tijd, zonder het doel uit het oog te verliezen. Ze geeft onze dochter ruimte maar wel binnen grenzen, waardoor ze veel progressie maakt. Ze ziet naar mijn mening ieder kind als een bijzonder en mooi mens. Ze benaderd ze rustig en liefdevol. Ze geeft onze dochter een fijn gevoel. Ik ben ontzettend blij dat wij haar  hebben mogen treffen en ze onze dochter onder haar hoede neemt. Daarnaast is haar niks teveel ook voor ons als ouders is er altijd tijd en neemt ze ons serieus. Ze houdt zich aan elke afspraak. Dit maakt haar zeer betrouwbaar, Ze denkt mee, helpt en is eerlijk. Ze is goed in wat ze doet, ze weet wat ze doet en blijft dicht bij zichzelf en het kind. Ik vindt haar heel capabel en ze staat voor wat ze zegt en doet. Ik beveel haar zonder twijfel aan.

Lizzy(5) is in therapie gegaan omdat zei een erg onzekere kleuter was, met name op school uitte zich dit.
Lizzy was erg terughoudend maakte weinig tot geen contact met de juf of andere kinderen, ze klaagde veel over spanningshoofdpijn en uitte haar emoties niet.
We merkte dat ze niet lekker in haar vel zat, als ouders hadden we het gevoel dat we hier wat mee moesten doen.
Ik ben toen op een fijn intake gesprek geweest bij Jacqueline, en hebben een behandelplan opgesteld.
Jacqueline is vol aandacht,betrokken en enthousiast.
Zij wist meteen een vertrouwde sfeer te cre√ęren,en niks is te gek voor haar er werden zelfs op een middag koekjes gebakken.
Lizzy gaat altijd met veel plezier zoals ze zelf altijd zegt naar JUF Jacqueline.
Wij zijn er versteld van dat er in een korte tijd veel verandering bereikt kan worden.
Als ouders kregen we ook tips hoe we het beste in bepaalde situatie’s konden omgaan met Lizzy dit was erg prettig.
Lizzy is enorm gegroeid in haar zelfvertrouwen, hier zijn wij erg dankbaar voor.

Groetjes Janieke.

Na lange tijd therapie bij diverse kindertherapeuten gehad te hebben, bleven er toch zorgen over mijn 9-jarige zoon. Hij bleef het lastig vinden om zijn emoties te uiten, vond contacten leggen moeilijk en hij had heel erg weinig zelfvertrouwen. Bovendien liepen zijn vader en ik, als gescheiden ouders toch ook tegen bepaalde dingen aan. Onze zoon had bovendien de diagnose gekregen op 7-jarige leeftijd dat hij een ASS heeft. Ik besloot te gaan zoeken voor hulp op internet en kwam bij Villa Kakelbont uit.

We zijn inmiddels bijna een jaar verder. Ik ben erg tevreden en blij dat ik voor Villa kakelbont gekozen heb. Spelenderwijs weet Jacqueline tot mijn zoon door te dringen en hem te helpen en te sturen. Ik heb het idee dat mijn zoon Jacqueline ziet als een soort vertrouwenspersoon. Hij kan volledig zichzelf zijn en even zijn verhaal kwijt. Hij is ook weerbaarder geworden, hij komt veel beter voor zichzelf op. Ik vind echt dat mijn zoon veel meer zelfvertrouwen heeft. Ik vind het ook heel fijn dat er vanuit de mogelijkheden/sterke punten van een kind wordt gedacht en niet vanuit eventuele beperkingen. Hij mag zijn wie hij is!

Zijn vader en ik hebben een aantal oudergesprekken gehad. Dit was ook erg fijn, zodat je weer als ouders op een lijn zit.

Ik, als ouder, vind Jacqueline een erg open, flexibel¬†persoon. Mochten er ‘acute problemen’ zijn, dan wordt er direct mee aan de slag gegaan. Bijvoorbeeld: problemen op school, ziekten van familieleden e.d.

Wij zijn zeer tevreden!

Alweer een jaar geleden ging onze dochter naar Jacqueline

Ze had last van een enorme angst voor honden, een keer of 5 is ze bij Jacqueline op bezoek geweest.

Stapje voor stapje werd ze zelfverzekerder, en verdween de angst

Elke dag als we naar school lopen of een boodschap gaan doen genieten we van het overwinnen van deze angst!

Dank je wel.

Wij zijn erg blij met Jacqueline! Ze brengt rust bij mijn dochter en ook een stukje vermogen tot relativeren. Dat wat bij ons als ouders net even niet lukte. Daardoor is onze relatie met Janna ‘makkelijker’. Tussen neus en lippen heeft ze ook ons ‘opgevoed’ hoe wij vervelende situatie kunnen vermijden en dat brengt ook rust! Veel rust! Het zal een pittig meisje blijven en dat mag! De veranderingen die we zien gebeuren maken dat het pittige meisje de toekomst in kan!

Erika van Prattenburg

Onze zoon ging naar Villa Kakelbont toen hij 4 jaar oud was en nog niet zindelijk voor ontlasting. Hij noemde haar ‚Äėde lieve dokter‚Äô. Inmiddels zijn we paar jaar verder en hebben we steeds tussendoor wat afspraken gehad, omdat hij last had van o.a. perfectionistme, angsten. Afgelopen jaar hebben we hem op advies van Jacqueline laten testen. Hij blijkt hoogdbegaafd te zijn, maar wel met de enigszins autistische kenmerken die daarbij horen. Sociaal-emotioneel lage score. Dat pakt ‚Äėde lieve dokter‚Äô nu erg goed op. Onze zoon gaat graag naar haar toe. Wij zijn erg tevreden en kunnen haar van harte aanbevelen.

Onze zoon ( toen 7 jaar) komt sinds juni 2014 bij Jacqueline. Wij hebben hulp gezocht omdat het duidelijk was dat hij niet lekker in zijn vel zat en er met ons maar moeilijk over kon praten wat er was. Hij was boos, verdrietig, stil, dwars! Gelukkig was er gelijk een klik tussen hem en Jacqueline. Bij de tweede sessie gaf hij al aan dat hij niet langer als jongen door het leven wilde, maar zich  gelukkiger en completer als meisje voelde. Deze eigenschap noemt men Genderdysforie. Met hulp van Jacqueline zijn wij hier een weg in gaan zoeken, hoe wij hiermee verder moesten om onze dochter gelukkig te laten zijn. Nu bijna twee jaar later, gaat Esmee sinds een jaar als een vrolijk, gelukkig meisje door het leven. Ze loopt nog steeds tegen dingen aan, en daarvoor vindt ze nog steeds veel steun bij Jacqueline. Wij als ouders zijn zeer blij dat ook wij steun bij Jacqueline vinden. Zoals Esmee zegt: mede dankzij Jacqueline mag ik nu zijn wie ik ben. Wij staan daar volledig achter, bij Jacqueline vind je geen vooroordelen, maar een fijne vrouw die er voor honderd procent voor het kind is, zodat welk kind dan ook, gelukkig kan zijn.

Esmee, Henk en Riena Kok

Onze zoon gaat heel graag naar juf Jaqueline toe. Dit is een feest voor hem. Wij hebben alle vertrouwen in haar manier van werken met Jort. Ze geeft ons, als ouders, handvaten die wij thuis in de praktijk kunnen brengen. Fijn om te weten dat je kind het goed heeft bij haar!

Fam.Mulder

Wij zijn erg tevreden over Jacqueline als kindertherapeut. Onze kinderen zijn elke keer met plezier gegaan en komen er sterker vandaan. Jacqueline heeft een goede en plezierige omgang met de kinderen en weet de kinderen in hun kracht te zetten.

Jacqueline heeft mijn zoon erg geholpen. Hij heeft het nog steeds over haar. Hij ging er altijd met plezier heen en gebruikt af en toe nog de handvaten die ze hem heeft geleerd als hij even last heeft van zijn concentratie. En wij gebruiken ze ook. We zouden zo weer naar haar toe gaan als er iets aan de hand is. Ze heeft een goede en rustgevende manier in het benaderen en omgaan met kinderen.

Jacqueline heeft onze dochter en daarmee ook ons ouders heel erg fijn geholpen afgelopen periode. Met haar expertise en rust weet Jacqueline een omgeving te cre√ęren waarin kind en ouder elkaar beter leren begrijpen. Met de geboden handvatten zorgt Jacqueline voor een

goede relatie tussen ouder en kind voor lange termijn. Dankzij Jacqueline weet onze dochter inmiddels het beste uit zichzelf naar boven te halen.

Onze zoon is bijna een jaar lang wekelijks naar Jacqueline gegaan. Hij ging altijd graag naar haar toe.

Het is voor een kind belangrijk om te merken dat er behalve je ouders, liefdevolle en kundige mensen zijn die je kunnen helpen als je vast loopt.

De training van Jacqueline heeft zeker zin gehad, ik kan haar van harte aanbevelen.

Binnen een aantal sessies wist Jacqueline al veel te bereiken met onze zoon. Dat merken we in de thuis situatie maar ook de juf is enthousiast.

Hij gaat graag naar Jacqueline toe en komt er blij weer vandaan. En dit is zeker niet vanzelfsprekend aangezien hij niet graag ergens alleen heen gaat in het begin. We zijn blij met deze ervaring.

Ik kwam bij Jacqueline omdat ik met mij zelf in de knoop zat. Ik vond het erg fijn om mijn verhaal kwijt te kunnen bij haar. IK voelde me erg op mij gemak. ik had het gevoel dat iemand echt naar me luister zonder gelijk allemaal oordelen en allemaal meningen te krijgen. Bij Jacqueline was dat allemaal niet zo. Ze liet me in zien hoe het ook anders kan. ik ben Jacqueline erg dankbaar dat Jacqueline mij zo goed heeft geholpen.

Michelle

Beste,Jacqueline

 

Ik ben erg blij met je betrokkenheid met Gert-jan. We zien dat hij zich erg goed bloot geeft bij jou en dat vind ik bijzonder. Hij kan met jou echt alles bespreken zonder dat hij het gevoel heeft een keuze te moeten maken tussen pappa en mamma, en dat vind ik erg fijn. Zo kunnen we ons beter in hem verplaatsen, en hem helpen waar nodig. Hij heeft een hoop aan zijn hoofd door op te groeien in 2 samen gestelde gezinnen, maar kan daar steeds beter mee omgaan,en dat doet mij goed.

Beste Jacqueline,

 

En dan is er zomaar weer een half jaar voorbij. Rick heeft het ontzettend naar zijn zin op de school in Veenendaal. Hij is echt gegroeid; ook sociaal/emotioneel.

Ik wilde het even aankijken hoe het zou gaan; en het gaat dus gelukkig goed. Ik ga er op dit moment van uit dat hij (voorlopig) geen gesprekken meer nodig heeft. Mocht hij komende tijd toch nog ergens vast mee komen te zitten, dan hoop ik dat ik bij jou weer een afspraak kan maken. Je blijft de ‚Äėlieve dokter‚Äô ūüôā

Dank voor alles wat je voor hem en ons hebt gedaan.

 

 

Share This
Call Now Button