Registratie SKJ: 160013491, SHO-registratienummer: 156061-152909, Aangesloten bij de ABcV, onder nummer: 116519 registertherapeut RBCZ

Tarieven

Alle sessies – ook de ouder- en eventuele schoolgesprekken – duren een uur en kosten €100,- per sessie.

Ik ben aangesloten bij de ABVC, de algemene beroepsvereniging voor counseling.

Tevens ben ik ingeschreven in het RBCZ-register als Registertherapeut BCZ. 

Alleen kwaliteitstherapeuten worden hierin geregistreerd: zij mogen de beschermde titel Registertherapeut voeren.

Naast deze registratie en certificatie biedt de RBCZ een onafhankelijk tuchtrecht. Voor meer informatie over deze organisatie kunt u kijken op de website van RBCZ.

Ook ben ik als registercounsellor aangesloten bij de SCAG (stichting complementaire en alternatieve gezondheidszorg).

 

Vergoeding door uw gemeente

Sinds 1 januari 2015 zijn de gemeenten verantwoordelijk  voor de hulp en zorg aan kinderen en hun ouders. Zij hebben deze taken overgenomen van de zorgverzekeraars. De  vergoeding voor zorg en hulp loopt dus voortaan via de gemeente.

Zorgovereenkomsten met gemeenten

Om zorg te kunnen en mogen leveren die vergoed wordt is het noodzakelijk dat de zorgverlener een zorgovereenkomst heeft afgesloten met de gemeente waarin uw kind woont. Villa Kakelbont is vennoot van Opgroeiconsult VOF die in het bezit is van een gemeentelijk contract voor jeugd- en gezinshulp in de gemeente Veenendaal, Rhenen, Barneveld, Ede, Nijkerk, Renswoude, Scherpenzeel, Bunnik, Odijk, Zeist, de Bilt, Wijk bij Duurstede en Utrechtse Heuvelrug.

Vergoeding via een PBG

Ook het persoonsgebonden budget (PGB) kan soms gebruikt worden voor kinder- en jeugdtherapie. Een PGB kunt u aanvragen bij uw gemeente. Een PGB is een bedrag waarmee u zelf hulp kunt regelen. U bepaalt dan in overleg met de gemeente wie de hulp aan uw kind gaat geven.
Via een PGB kan ook vergoeding worden aangevraagd voor kinderen die niet wonen in de hierboven genoemde gemeenten.

Hoe kan ik vergoeding aanvragen voor zorg bij Villa Kakelbont Amerongen?

Villa Kakelbont Amerongen voldoet aan de wettelijk gestelde kwaliteitseisen om jeugdzorg te mogen bieden.  Bij de meeste gemeenten loopt toegang voor de vergoede zorg via:

  • Het sociale wijkteam of CJG (Centrum voor Jeugd en Gezin)
  • De huisarts
  • Een medisch specialist

Zij zorgen voor een verwijzing (arts) of een beschikking (gemeente) waarmee u bij Villa Kakelbont Amerongen terecht kunt voor zorg. Welke zorg voor vergoeding in aanmerking komt is afhankelijk van de gemeente waarin u woont.

Verwijzing huisarts

Om voor vergoeding van therapie in aanmerking te komen, is altijd een verwijsbrief van uw huis- of kinderarts nodig, en/of een beschikking van uw gemeente. U kunt ook zonder verwijsbrief of beschikking bij mij terecht, maar in dat geval komen de kosten voor uw eigen rekening.

Vergoeding vanuit uw ziektekostenverzekering

Ook in 2022 zijn er een aantal zorgverzekeraars die counselling en psychosociale hulpverlening vanuit de aanvullende zorgverzekering (gedeeltelijk) vergoeden.
klinkt hier voor een overzicht

 

 

tarieven villa kakelbont amerongen
tarieven villa kakelbont amerongen
tarieven villa kakelbont amerongen

Vergoedingenoverzicht zorgverzekeraars 2015

Share This
Call Now Button