Registratie SKJ: 160013491, SHO-registratienummer: 156061-152909, Aangesloten bij de ABcV, onder nummer: 116519 registertherapeut RBCZ

Sociale vaardigheidstraining voor kleuters

sociale vaardigheidstraining kleuters

Een sociale vaardigheidstraining voor kleuters. Is dat niet erg vroeg?

Al op jonge leeftijd wordt er een basis gelegd voor het later sociaal functioneren. Kleuters leren en ervaren dit in het contact met leeftijdsgenootjes, maar ook binnen het gezinsleven. Erbij horen op school wordt belangrijker. Zij leren inzien dat hun gedrag invloed kan hebben op het gedrag van anderen en leren meer opkomen voor zichzelf. Succeservaringen en het gevoel gewaardeerd te worden zijn belangrijk voor het zelfrespect en het zelfvertrouwen van de kleuter.

Niet voor elk kind op deze leeftijd gaat dit even makkelijk. Voor deze kinderen kan het fijn zijn dit extra te oefenen. In mijn praktijk begeleidde ik al veel jonge kinderen individueel om meer weerbaar te worden en meer zelfvertrouwen te krijgen. Sinds kort bied ik deze begeleiding ook in groepsverband aan. Kinderen leren immers veel van elkaar. Sociale vaardigheden oefen je vaak makkelijker in groepsverband.

De meeste sociale vaardigheidstrainingen (ook wel sova-trainingen genoemd) starten pas vanaf de leeftijd van 6 0f 8. Het is fijn voor een kind om zich deze vaardigheden al eerder op een speelse manier eigen te kunnen maken. Speciaal voor kinderen tussen 4 en 6 jaar ging ontwierp ik  daarom een sova-traing voor kleuters.

We werken o.a. aan gevoelens, hoe maak je contact, hoe luister je naar elkaar en elkaar begrijpen.

De werkvormen zijn rond spelletjes, drama, poppenkast en muziek.

De training bestaat uit 10 bijeenkomsten. Deze zijn wekelijks en duren 45 minuten.

De groep bestaat steeds uit maximaal 8 kinderen.

Voor  meer informatie en tarieven kunt u vrijblijvend contact met mij opnemen.

Call Now Button